Ndertimi i Hotelit Rinas eshte projektuar si nje ndertese polifunksionale me siperfaqe 8600 m2 ndertim , ku si objektiv kryesor performon nje larmishmeri  sherbimi, sharmi  dhe kualiteti. Aktualisht eshte perfunduar ndertimi konstruktit te objektit. Sherbimet kryesore qe jane planifikuar te jene ne kete qender jane :

  • Kati nentoke ( -1 ) per parkim automjetesh. Magazine doganore dhe salla palestrash 1
  • Kati  0  per bare restorante ,zyra,salla konferencash ,banka,etj.
  • Kati i dyte dhe i trete per hoteleri.

Investim i cili vazhdon aktualisht me punimet permbyllese, rifinituren, punimet elektromekanike dhe fasaden. Punimet e ketij objekti po ecin me ritme te shpejta dhe do te vihen ne funksion brenda vitit 2012. Ne kete investim eshte aksioner vete kompania “Shijaku sh.p.k.”.
Ne vitin 2012 kompania jone ka si qellim ndertimin e nje kompleksi turistik ne bregdet ne zonen e Gjirit te Lalezit, projekt i cili eshte per miratim prane Kryeministrit te Shqiperise. Shijaku Group ku eshte pronar i nje siperfaqe toke dhe do te ndertoje nje komleks turistik se bashku me pronarin tjeter te truallit qe arrin ne nje siperfaqe prej 23.000 m2 truall.
Koeficienti i shfrytezimit ne kete zone eshte 30-35%, distance nga bregu 100-150 m dhe ndertimi lejohet per 3-5 kate ndertese me siperfaqe totale ndertimi 32500 m2.